August

Sommerferien, den er slut, vi har elsket hvert minut

 

 

Udsigt fra Hjerm mod Struer

Hjerm har en lang historie, men som by begynder det med jernbanen i 1866. Den standsede dengang ved et læskur på den bare mark, men frem voksede en by med station, mejeri,
missionshus, kro, handel og håndværk. Lidt syd for Hjerm Stationsby ligger sognets gamle kirke, som i kraft af sin størrelse og udsmykning er egnens mest markante eksempel på en herskabskirke. Kirkens indre er stærkt præget af vekslende herremandsslægters gavmilde udsmykning og fornemme gravmæler. Navnlig Volstrup og Ausumgård har bidraget til kirkens pragt, som adskillige steder er garneret med våben fra slægterne Munk, Juul, Linde, Obelitz og Klingenberg.

Museumsleder ved Struer Museum, Jesper Bækgaard

 

 

Naturen set fra hesteryg

Ridning er simpelthen den bedste måde at opleve naturen på. Når vi rider hjemme på banen, har vi skøn udsigt over marker og den fantastiske Limfjord.

Skal vi opleve noget andet, bliver det til en tur ud af de små hyggelige veje i Øster Hjerm, hvor der ikke er så meget trafik. Her kan vi følge bøndernes arbejde i marken, og rigtig dufte til naturen.

Stald Nørretelling er en dejlig lille hestestald i Øster Hjerm med gode muligheder både for tur- og konkurrencerytteren.

Der er mulighed for tilridning, opstaldning, undervisning og ridelejr. Her er plads til alle – lige fra den der elsker heste, til den der bare har brug for at slappe af, og få ro og frisk luft i godt selskab.

Henriette Balling
Stald Nørretelling