September

Møde dagen fordomsfri i sandhed kærlighed

 

 

Solnedgang over fjorden ved Draget

Limfjordens vestlige ende er ved flere lejligheder op igennem historien blevet gennembrudt og er så med tiden sandet til igen. I vikingetiden var det for eksempel muligt at sejle ud gennem en åbning ved Vust, som dog sandede til i 1100-tallet. Efter Agger-tangen blev gennembrudt i 1825 og 1839 besluttede man sig dog for at holde adgangen til Vesterhavet åben. Adgangen til Vesterhavet betød et kæmpe opsving for den vestlige del af Limfjorden.

Museumsleder ved Struer Museum, Jesper Bækgaard

 

 

Fjorden nydes i al slags vejr

Bor man i Struer eller besøger byen, kan man næsten ikke undgå at blive draget af vandet og stranden.

Med udgangspunkt i Struer Kajakklub har mange dyrket kajaksporten og nydt det skiftende vejr, fjorden og den friske luft gennem rigtig mange ture i kajakken. En sport som i mere end 75 år har indfanget mange, som efter at være fyldt ti år, har kunnet deltage i kajaksporten. Ud over den fysiske aktivitet giver sporten ro i sjælen, naturoplevelser, og ofte med en nysgerrig sæl som tilskuer. En rotur på fjorden er skøn både på en vinterblank fjord og på en dejlig sommerdag.

I dag dyrkes kajaksporten af børn, unge og modne – både piger som drenge. Der er plads til alle uanset om ønsket går på kaproning på højt plan, turroning eller en tur i en havkajak. Uanset valg af kajaktype betyder klublivet og det sociale samvær rigtig meget for os alle.
– Ved siden af os finder du Struer Roklub.

Struer Kajakklub har med sine dygtige roere gennem årene været med til at sætte Struer både på Danmarks- og Verdenskortet. Ikke mindst takket være det flotte håndværk leveret fra Struer Kajak, der i dag også byder på Danmarks største kajakbutik.

Lene og Peer Stakroge
Struer Kajakklub